Kappenconcert 2019

 

Past meets Present’ op 8 en 9 november in Theater de Kappen
ClipperS Crew Singers – verrassend anders

 

De ClipperS Crew Singers presenteren twee muzikale, interactieve concerten met gastoptredens van de duo’s Liza & John en Timothy Drake & Linda Kinsbergen. Dat betekent een avondje muziek uit de ’60, ’70 en ’80 van onder andere de Beatles, Queen, bekende Duitse schlagers en Nederlandstalige liederen. Kortom, een avond vol muziek ‘van vroeger in het decor van vandaag’.

ClipperS Crew Singers vaart daarbij onder leiding van ‘kapitein’ Ard Weeink een nieuwe koers: de mannen hebben hun relatief veilige haven verlaten. Het koor, dat zich vanaf de oprichting voornamelijk met het shantyrepertoire door het leven sloeg, besloot vorig jaar de horizon te verbreden en ook andere songs in te studeren. Muziek uit de vorige eeuw, met name uit de laatste decennia daarvan, kreeg alle aandacht. Dit jaar werd de wereld van de mannen helemaal op z’n kop gezet toen besloten werd een vrouw toe te laten. Hierdoor kreeg het mannenkoor een totaal andere sound, uniek in de mannenkoorwereld. Dat het koor hierdoor zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, is een ingecalculeerd risico. Maar risico’s nemen zijn de ClipperS Crew Singers wel gewend, sinds de optredens bij Sail Amsterdam en op de Keukenhof. Maureen Bakker, de muzikale dochter van Fred en Helen Gaasbeek (Freddy Golden), leent op initiatief van ClipperS’ vaste begeleider John Gaasbeek haar prachtige en heldere stemgeluid aan het stoere mannenkoor. Het is vernieuwend en verrassend anders.
Medewerking aan het concert wordt verleend door de duo’s Liza & John en Timothy & Linda. Het eerste duo kent elkaar sinds de jaren ’80 toen beiden enkele jaren deel uit maakten van de vernieuwde versie van Teach In. Sinds 2011 treden Licia Blokzijl en John Gaasbeek als duo onder het motto Liza meets Johnny regelmatig op met vertrouwd klinkende popsongs – met een sprong van soul naar disco klassiekers, sfeervolle ballads en swingende rock. Dat het publiek daarbij een dansje maakt, stoort hen absoluut niet.
Het tweede duo maakt deze bijzondere avond compleet. Timothy en Linda maken deel uit van de tributeband Queen Forever, waar zij gestalte geven aan Freddie Mercury en Montserrat Caballé. Samen met de ClipperS Crew Singers worden nummers van Queen ten gehore gebracht, waaronder natuurlijk de tophits Bohemian Rapsodie en Barcelona.
Koor en solisten worden tijdens het concert, naast pianist en repetitor John Gaasbeek, begeleid door een zestal musici: Gerald Scholten, Stefan Onland, Janine Klein Rot, Daan Wielens, Erwin Heinen en Marijke Waanders.
Kortom, het wordt genieten op 8 en 9 november in Theater De Kappen. Twee boeiende, muzikale avonden, vol Twents talent, jong en oud, en met de ClipperS Crew Singers verrassend anders.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater of www.dekappen.nl. Ook is het mogelijk een VIP-arrangement te nemen, met voorafgaand aan de voorstelling een diner-buffet bij Bistro de Postkoets, op loopafstand van het theater.

Voor beide avonden zijn nog beperkt kaarten te koop. Wees er snel bij, want vol=vol.