– Jos Lansink

Jos Lansink heeft in januari vanwege gezondheidsredenen helaas zijn actieve lidmaatschap van ClipperS Crew Singers moeten opgeven. Voor hem een bittere pil en voor het koor een belangrijk gemis. We kennen Jos sinds de oprichting als een zeer actief en betrokken lid. Om die reden heeft het bestuur besloten hem voor te dragen als “Lid van Verdienste”. Deze titel werd hem bij zijn afscheid op 12 maart middels een bijbehorende oorkonde toegekend.

Beste Jos,

Een verdomd moeilijk moment in een zangcarrière bij de CCS die je in 2011 startte en waarvan je het einde nog veel verder in de toekomst had gedacht dan nu het geval is. We kijken dan ook met gemengde gevoelens terug naar de zangcarrière van ons door allen gewaardeerde koorlid Jos Lansink,
Jos, We kennen je als man van weinig woorden, maar wel kritisch meedenkend en die zich dan wel degelijk laat horen als hij meent dat iets niet loopt zoals het hoort.
We kennen je ook als aanvoerder van de opbouwploeg die altijd met zijn club uren tevoren aanwezig was om ervoor te zorgen dat Ard op de juiste tijd zijn soundcheck kon houden. En na afloop van een optreden, als de meeste leden zich op een verdiend pilsje trakteerden of zich huiswaarts spoedden, was het Jos die met zijn club nog aan de gang was om alles weer netjes in de aanhanger te krijgen.
We kennen Jos ook als de goochelaar met kabels. Uit de enorme wirwar van alle soorten en maten wist hij alle touwtjes op de juiste plek aan elkaar te knopen. Van en naar microfoons, mengpanelen, boxen, noem maar op. En bij de soundcheck bleek maar weer: het klopte!
Maar bovenal kennen we Jos ook als een van onze gerenommeerde solozangers die met zijn aparte stem (Ard noemt het een popstem) bij menig optreden de handen extra op elkaar kreeg. Voor Ard een lastige uitdaging een geschikte vervanger te vinden.
Jos, je wordt geen gewoon ‘rustend lid’. Vanwege de genoemde zaken heeft het bestuur gemeend jou te eren met het predicaat “Lid van Verdienste”. De voordracht hiertoe is eerder vanavond in een extra ledenvergadering aan de leden voorgelegd. En naar verwachting ook unaniem aangenomen.

Je ontvangt daarom hierbij de behorende oorkonde. We hopen jou nog vele jaren te treffen bij bijzondere optredens waarbij in ieder geval het Haarmuhle optreden!

Het ga je goed!

Vervolgens kreeg Jos het laatste woord:

Daar sta je dan voor de groep om afscheid te nemen met pijn in het hart. Liever had ik er nog tussen gestaan. Mijn gevoel heeft lang gezegd, proberen door te gaan. Het gezonde verstand heeft nu gezegd, je lichamelijke gesteldheid is belangrijker dus je moet afscheid nemen. Het afscheid nemen is heel moeilijk geweest voor mij. Om het koor waar je passie ligt te moeten verlaten. Het koor is naar een steeds hoger niveau getild, wat je dan deugd doet. Ard en John nog bedankt hiervoor. Geweldig wat jullie gepresteerd hebben. Daarnaast wil ik alle koorleden bedanken voor de gezellige tijd en de geweldige samenzang. Dat ik tijdens mijn afscheid het predicaat “lid van verdienste” heb gekregen was voor mij een complete verrassing en heeft mij echt wel ontroerd. Het was een fijn gevoel om nog een keer met jullie te zingen. Het koor is een andere weg ingeslagen. Met deze nieuwe opzet wens ik jullie heel veel succes. We zien elkaar zeker terug bij bepaalde optredens.

BEDANKT VOOR ALLES !!!!!