– live begeleiding

Muzikaal sextet bij ClipperS Crew Singers

De ClipperS Crew Singers worden tijdens hun optredens op vrijdag 8 en zaterdag 9 november in theater De Kappen begeleid door een muzikaal sextet. Misschien kunnen we zelfs spreken van een septet, want ook John Gaasbeek is als vaste pianist/repetitor natuurlijk aanwezig en zal zeker ook van zich laten horen.
De zes gastmuzikanten zijn Gerald Scholten (trompet), Stefan Onland (alt-sax), Janine Klein Rot (trombone), Daan Wielens (keyboard), Erwin Heinen (gitaar) en Marijke Waanders (viool). De muzikanten ondersteunen de ClipperS Crew Singers bij alle te zingen songs, maar niet altijd in volle bezetting.
Het concert heeft de ondertitel ‘ClipperS Crew Singers, verrassend anders’ meegekregen omdat zowel in de koorbezetting als in de muzikale begeleiding veel is veranderd. Het koor telt bijna zestig mannen, maar sinds dit jaar ook één vrouw. Met deze vrouwenstem heeft het koor een totaal andere sound gekregen dan gebruikelijk is bij een mannenkoor. Deze concerten zijn wat dat betreft een primeur.
De ClipperS Crew Singers worden normaliter altijd muzikaal ondersteund door een bandopname. Nu zijn de muzikanten live op het toneel. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de koorleden zijn de komende concerten daarom verrassend anders.
Er zijn nog enkele kaarten voor deze avonden verkrijgbaar aan de kassa van het theater.