– Opbouwploeg

Opbouwploeg

Het is een goede gewoonte om na het optreden hier bij de Haarmühle de opbouwploeg even in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor de klus die ze weer geklaard hebben; het opbouwen EN weer afbreken van de geluidsinstallatie.

Dat opbouwen, afbreken en weer inladen gebeurt echter bij elk optreden. en bij bijzondere repetities.Telkens weer zijn ze daar behoorlijk wat tijd mee bezig. Als het koor na een optreden snel huiswaarts keert of zich nog even met een glaasje ontlaadt, zijn zij nog aan het sjouwen.

In alle jaren hebben we het nog niet meegemaakt dat er iets niet klopte. Bij de soundcheck blijkt telkens dat de scrolkast, alle speakers en microfoons het gewoon doen en dat Mark alleen nog aan wat knopjes hoeft te draaien om het geluid te finetunen. En dat vinden we vanzelfsprekend, niets bijzonders.

Het is echter de opbouwploeg die zorgt voor het beheren en de opslag van onze spullen. Iedere keer bij een optreden zorgen zij ervoor dat alles in de aanhangwagens vervoerd wordt, op tijd klaar staat en aangesloten is. En nadien alles in omgekeerde volgorde, tot en met het stallen van de aanhangers.

Het bestuur heeft dan ook gemeend deze heren niet alleen even in het zonnetje te zetten, maar hen het predikaat Lid van Verdienste toe te kennen.

“Lid van Verdienste” is een eretitel voor leden van het koor die zich ten dienste van het koor substantieel en gedurende langere tijd bovengemiddeld hebben ingespannen. Het bestuur is thans bezig voor het toekennen van deze eretitel afspraken te maken. We wilden echter niet daarop wachten en vonden deze gelegenheid bij de Haarmühle bij uitstek het geschikte moment de bij deze titel behorende oorkonde uit te reiken.

Mannen van de opbouwploeg:
Gerard Scharenborg, Jaap Ofman, Ton Engelbarts, Martin Veldhuis en Harry ten Voorde

namens allen Bedankt!

(  FOTO VOLGT )